Ons team

Brechje

"Het is een eer om gezinnen in de eerste week met hun baby te mogen begeleiden."

Foto Christel

Christel

"Gezinnen ondersteunen en begeleiden in zo'n bijzondere periode, is echt fantastisch!"

Pietsia

"Ouders in de belangrijke eerste levensweek van hun kindje te mogen ondersteunen is en blijft bijzonder."

Julia

"Wat is het toch prachtig om kersverse ouders op hun gemak te laten voelen zodat ze een fijne en ontspannen week hebben."

Lenneke

"Wat fijn om een bijdrage te kunnen leveren in deze prille start van het leven. Het geeft zoveel energie!"

Leonie

"Ik kijk er naar uit om jullie te mogen ondersteunen in de eerste levensweek van jullie kindje.

Esther

"Geweldig om een gezin na de kraamweek vol vertrouwen in zichzelf achter te kunnen laten.."

Marja

"Hoe fijn is het dat je een gezin in de eerste week op weg mag helpen met de verzorging van hun baby en alles wat daarbij komt kijken."

Babette

"Ik kan niet wachten om als gediplomeerd kraamverzorgster aan de gang te gaan!"

Josine

"Ik vind het belangrijk dat de kraamweek voor jullie zo ontspannen en relaxed mogelijk kan verlopen."

Stefan

"Alles rondom de kraamweek moet als ontspannen voelen. Achter de schermen zorg ik hiervoor."Ons team

Brechje

Hallo Lieve zwangere & Partners.

Mijn naam is Brechje van Wakeren. Moeder van 2 heerlijke kinderen.

In 2003 ben ik begonnen met de opleiding tot kraamverzorgster bij het Groene Kruis.

Na 10 jaar kwam ik erachter dat ik de kraamweek toch persoonlijker wilde maken. Ik vind het zo’n bijzondere en intieme week dat ik het anders wilde gaan doen.

Dus besloot ik in 2013 de stap te nemen om voor mezelf te starten en daar werd “Kraamzorg De Geboorte” geboren!

Nu na 10 jaar ben ik trots dat ik nu weer een nieuwe stap mag doen. Met het oprichten van KraamCentrum de Geboorte wil ik bereiken dat de kraamweek een geweldige week wordt en dat de kraamverzorgsters veel plezier in hun werk beleven.

Ik vind het geweldig en een eer om gezinnen in de eerste week met hun baby te mogen begeleiden.

Ik kan onwijs genieten om te zien dat twee ouders binnen een week op zo’n mooi klein mensje gaan vertrouwen. Ik vind het oprecht een eer om daar bij te mogen zijn!

Christel

Ik ben getrouwd met Gert en samen hebben we 3 kinderen, Seth, Sara en Joël. Ik ben jarenlang met veel plezier thuisblijfmoeder geweest. Toen onze jongste naar de middelbare school ging ben ik begonnen met de opleiding om kraamverzorgende te worden.

En wat een goede keus is dat geweest! Gezinnen ondersteunen en begeleiden in zo’n bijzondere periode, is echt fantastisch!
Na een aantal jaar bij een grote organisatie te hebben gewerkt heb ik veel zin om in deze, kleinere organisatie te gaan werken, met kortere lijnen en persoonlijker contact.

Wie weet zie ik jullie binnenkort!

Josine

Lieve allemaal! 

Per 1 maart 2024 mag ik bij Kraamcentrum de Geboorte aan de slag en ik zal me daarom even aan jullie voorstellen. Mijn naam is Josine en ik ben sinds 2021 werkzaam als kraamverzorgende. Ik woon in Veendam, met mijn man en onze 3 lieve opgroeiende kinderen. 

Ik ben enorm gevoelig en rustig van aard. Deze karaktereigenschappen helpen me om ervoor te kunnen waken dat de kraamweek voor jullie zo ontspannen en relaxed mogelijk kan verlopen. 

Wat ik zo bijzonder vind aan het werken in de kraamzorg is dat je aanwezig mag zijn in zo’n intieme en bijzondere week van een gezin. Een gezin zien groeien, op alle fronten, is heel erg mooi. Maar het meest toffe is wanneer ik aan het einde van de week merk dat mijn hulp niet meer nodig is en het gezin weer zelfstandig verder kan! 

Het lijkt me leuk om jullie te mogen begeleiden, hopelijk tot snel! 

Julia

Yes! Per 1 februari 2023 ben ik in dienst van Kraamcentrum de Geboorte, en zou mezelf even voorstellen!

Ik ben Julia Eissen ben 41 jaar, getrouwd met een lieve man en moeder van 3 leuke (puberende) kinderen.

Ik kom zelf uit een groot gezin en heb als kind altijd geroepen dat ik kraamverzorgster wilde worden. Ben als 17 jarige in de ouderenzorg gerold en bleek het daar ook erg naar m’n zin te hebben. Toch heb ik besloten om mijn dromen na te jagen en heb ik me 4 jaar geleden om laten scholen tot kraamverzorgster. En daar ben ik nog altijd blij mee!De diversiteit in het vak spreekt mij enorm aan.

Ik vind het heel belangrijk in mijn werk dat mensen zich op hun gemak voelen, doe mijn uiterste best om er een fijne en ontspannen week van te maken. Waar het gezin kan genieten van hun nieuwe geboren baby.

 

Pietsia

Hallo allemaal,

ik ben Pietsia Wieringa, getrouwd met Jaap en wij wonen sinds twee jaar op een prachtig plekje aan de rand van Uithuizermeeden.


Onze kids zijn inmiddels de deur uit, maar we hebben nog wel een doggo om voor te zorgen en om heerlijk mee te wandelen.

Vanaf 1 november mag ik voor Kraamcentrum de Geboorte gaan werken en ik heb er zin in!

Inmiddels ben ik 12 jaar werkzaam in de kraamzorg. Ik hoop nu bij Het Centrum, in alle rust, ouders in de zo belangrijke eerste levensweek van hun kindje te mogen ondersteunen. Dit in alles wat nodig is aan zorg voor zowel het kindje, de moeder maar ook voor de rest van het gezin.

Deze zorg doe ik graag met gezelligheid en humor.


Hopelijk tot ziens!

Leonie

Hoi allemaal, 

Ik ben Leonie Lijnema, woon samen met Harry en onze twee dochters Norah 3 jaar & Fenna 3 maanden, in Uithuizermeeden.

Vanaf 1-9-2023 mag ik ook deel uitmaken van dit prachtige team. 

Na mijn opleiding Verozrgende-IG in 2015, ben ik gaan werken voor een grote kraamorganisatie en doe ik dit werk met veel liefde en plezier.

Tijdens mijn 2e zwangerschap kwam ik er achter dat ik toe was aan wat nieuws en meer rust wilde in ons gezin. Toen kwam Kraamcentrum de Geboorte op mijn pad. Het sprak mij erg aan dat het een kleine organisatie is met korte lijntjes. 

Ik kijk er naar uit om kennis te maken met nieuwe gezinnen en jullie te mogen ondersteunen in de eerste levensweek van jullie kindje.

Hopelijk tot snel!

Lenneke

Ha zwangeren en partners!

Ook ik voeg mij bij dit leuke team!

Ik ben Lenneke Swellengrebel en woon samen met Elzo en onze zoontjes in Peize. Al vroeg was voor mij duidelijk dat ik in de zorg wilde werken. Ik heb eerst de verpleegkunde opleiding gedaan. Na een eindstage op verloskamers ging ik verloskunde studeren in België, maar hier bleek ik niet op mijn plek.

Ik ben gaan werken voor een grote kraam organisatie en van deze stap heb ik nooit spijt gehad! Ik heb daar met veel plezier bijna 10jaar gewerkt.

Zorg bieden aan zwangeren en hun partners geeft me energie en elke keer opnieuw is het fijn om een bijdrage te kunnen leveren in deze prille start van het leven. In deze jaren hebben ik en Elzo drie zoontjes gekregen, Samuel, Ish en June, en hebben wij de andere kant van mijn werk mogen ervaren, wat heel leerzaam was!

Ik was nu toe aan een overstap naar een klein en enthousiast team. En die heb ik gevonden.

Wie weet tot ziens!

Babette

Hoi,

Ik ben Babette van Dijken 26 jaar en ik woon in Zuidlaren.
Ik heb de opleiding helpende zorg en welzijn gedaan. Na een tijdje werken kwam ik er achter dat ik iets miste. Daarom heb ik gekeken wat ik leuk zou vinden. Zorg voor anderen heeft altijd in mij gezeten. Ik wilde altijd al met kinderen of baby’s iets doen en nadat mijn zusje een baby gekregen heeft wist ik het zeker! Ik wilde kraamverzorgende worden! Nu kan ik bij Kraamcentrum de Geboorte de opleiding volgen tot kraamverzorgende. Inmiddels draai ik zelfstandig gezinnen en dat vind ik geweldig. Mijn verse kennis breng ik graag over aan de nieuwe ouders, zodat ze na de kraamweek vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaan!

Hopelijk tot snel!

Esther

Hallo,

Mijn naam is Esther Tingen, 48 jaar, geboren Friezin, maar woon sinds 18 jaar in de stad Groningen. Hier woon ik met mijn man Manuel en onze dochter Amber van 13 jaar.

In 2021 ben ik met de opleiding verzorgende IG gestart en heb deze begin 2023 afgerond. Hierbij heb ik in de ouderenzorg gewerkt.

De kraamzorg heeft mij altijd geweldig geleken en toen ik dit jaar toch nog onverwacht tante mocht worden, begon het te kriebelen.

In Januari ga ik starten bij kraamcentrum de Geboorte. Hier ga ik de verkorte opleiding tot kraamverzorgster volgen. Ik heb hier ontzettend veel zin in en het lijkt mij geweldig om een gezin na de kraamweek vol vertrouwen in zichzelf achter te kunnen laten.

Scherm­afbeelding 2023-12-29 om 15.43.43

Marja

Hoi,

Mijn naam is Marja Vermaning. Ik woon in Kantens samen met mijn man en onze 3 geweldige kinderen.

De afgelopen 6.5 jaar ben ik werkzaam geweest als huishoudelijk ondersteuner. Ondanks dat ik dit werk met heel veel plezier en liefde heb gedaan was het tijd voor iets nieuws. De kraamzorg leek mij altijd al een erg mooi beroep. Hoe fijn is het dat je een gezin in de eerste week op weg mag helpen met de verzorging van hun baby en alles wat daarbij komt kijken. Daarom heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb contact gezocht met Kraamcentrum de Geboorte. Via hun volg ik nu met veel plezier de opleiding tot kraamverzorgster.

Wie weet zien we elkaar binnenkort

Stefan

Hey hoi,

Wat leuk dat je aan onze website een bezoekje brengt!

Mijn naam is Stefan Kroes en ik ben samen met mijn geweldige vrouw de trotse ouders van twee te gekke kinderen. We wonen in Groningen.

In tegenstelling tot al mijn fantastische collega’s heb ik geen achtergrond in de kraamzorg, maar in het bedrijfsleven.

Dankzij onze twee heerlijke kraamweken hebben we zelf kunnen ervaren hoe fantastisch en waardevol zo’n week is. Dit gun ik iedereen om een goede start te krijgen.

Daarom doe ik mijn uiterste best om ervoor te zorgen dat jouw kraamweek minstens net zo mooi en waardevol wordt!

Kraamzorg is niet helemaal nieuw voor me, want tijdens mijn jeugd werd er veel over gepraat aan onze keukentafel. Mijn moeder was namelijk werkzaam in het vak, dus je zou kunnen zeggen dat het bijna met de paplepel is ingegoten.

Je zult me “achter de schermen” tegenkomen, waar ik ervoor zorg dat alles om de zorg heen soepel verloopt.

Stefan Kroes

Scherm­afbeelding 2023-07-10 om 18.53.49